2010.03.21. 18:52

ETA terroristák bújkálnak Venezuelában

Alfredo Pérez Rubalcaba, spanyol belügyminiszter kedden a nemzeti rádión jelentette be, hogy a spanyol hatóságok tudomása szerint Venezuela ETA-hoz köthető személyeknek ad otthont - adta hírül az El Nacional. Az ügy azért lett hirtelen ilyen fontos, mivel két hete feltártak egy tervezett merényletet bizonyos Spanyolországban tartózkodó kolumbiai állampolgárok ellen, köztük Álvaro Uribe a kolumbiai elnök életére törve. Az akciót közösen hajtották volna végre az ETA és a FARC fegyveresei.

A belügyminiszter szerint arról ugyan nem beszélhetünk, hogy Venezuela az ETA menedéke lenne, azonban az ország (Kubával együtt) kedvező körülményeket nyújt a megbúvóknak és a szervezet sejtjeinek.

Hugo Chávez azonban kijelentette, hogy biztos benne, hogy az országában élő körülbelül egy tucat ismert ETA tag, akik többségükben a nyolcvanas években telepedtek le, nem követnek el semmiféle terrorcselekmény. Ez minden bizonnyal nem nyugtatja meg a spanyol hatóságokat, hiszen az Európai Unió által terrorszervezetnek nyilvánított ETA ötven éves fennállása során több mint 800 politikai gyilkosságot hajtott végre.

forás: kitekintő.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://terrorizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr111857283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása